Οι δράσεις μας

Προσωπική Ανάπτυξη

Σε όλη μας τη ζωή βιώνουμε τη διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης καθώς συνεχώς αλλάζουμε και εξελισσόμαστε. Όταν η προσωπική ανάπτυξη επιτυγχάνεται με καθοδήγηση, μας βοηθά να προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Να βελτιώνουμε πτυχές του εαυτού μας που μας δυσκολεύουν και να θεραπεύουμε αυτές που μας πονάνε, μας καθηλώνουν και μας εμποδίζουν να ζήσουμε ευτυχισμένοι και ήρεμοι. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνουμε να «παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας» και να ακολουθούμε την πορεία που εμείς επιλέγουμε και επιθυμούμε χωρίς να αφήνουμε τίποτα στην τύχη. 

Στο κέντρο μας η διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης βασίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης με τον θεραπευτή, που οδηγεί στην αίσθηση της ασφάλειας και την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων και των σκέψεων. Με τον τρόπο αυτό, αποκαλύπτουμε κρυφές πτυχές του εαυτού μας ενώ συγχρόνως ανακαλύπτουμε άλλες, που ούτε φανταζόμασταν ότι υπάρχουν. Περπατώντας με προσοχή σε αυτά τα άγνωστα μονοπάτια, πάντα με σύμμαχο τον θεραπευτή αποκτούμε αυτογνωσία και γινόμαστε σιγά σιγά αυτό που ονειρευόμαστε και ποθούμε.

Η πρώτη συνεδρία είναι ΔΩΡΕΑΝ

Οι συνεδρίες προσωπικής ανάπτυξης γίνονται και διαδικτυακά. 

Life Coaching

Πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι έχουμε «κολλήσει» σε μια δουλειά που δε μας ικανοποιεί, σε σχέσεις ερωτικές ή φιλικές που δε μας κάνουν πια ευτυχισμένους, σε συνήθειες που μας αφήνουν κάθε βράδυ απογοητευμένους. Το Life Coaching, πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων θεραπευτών, μας βοηθάει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων στόχων έτσι ώστε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας,  να εξελιχθούμε ή να αποκτήσουμε μία ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή. 

Είναι μια βραχυπρόθεσμη διαδικασία η οποία είναι προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα δηλαδή στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Μας ωθεί να ενεργήσουμε τώρα και όχι να περιμένουμε την «κατάλληλη στιγμή» και να δούμε καθαρά τι μας εμποδίζει να εξελιχθούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Τέλος, μας δείχνει τον τρόπο να καλωσορίσουμε στη ζωή μας την αλλαγή που τόσο μας φοβίζει και να κατανοήσουμε ότι πολλές φορές η αντίσταση στην αλλαγή υποχωρεί όταν επαναπροσδιορίζουμε τις πεποιθήσεις μας και τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. 

Η πρώτη συνεδρία είναι ΔΩΡΕΑΝ

Οι συνεδρίες Life Coaching γίνονται και διαδικτυακά. 

Group Therapy - Ομάδα Αυτογνωσίας

Το group therapy όπως και οι ατομικές συνεδρίες έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση συναισθηματικών προβλημάτων και δυσκολιών με στόχο την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη. Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε και να ανοιχτούμε μπροστά σε άλλους με τον φόβο της απόρριψης. Μέσα από την ομαδική θεραπεία καταλαβαίνουμε πώς πολλοί άνθρωποι έχουν τους ίδιους φόβους και άγχη με μάς και βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες. Έτσι, αντίθετα με τους φόβους μας, η ομάδα αποδεικνύεται ένας ασφαλής χώρος μέσα στον οποίο νιώθουμε αποδοχή, υποστήριξη και σεβασμό. Με τον τρόπο αυτό, εξωτερικεύουμε με μεγαλύτερη ευκολία σκέψεις και συναισθήματα ενώ συγχρόνως αναπτύσσουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες, μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι ακροατές. Με την πάροδο του χρόνου, αντιλαμβανόμαστε πως μας βλέπουν οι άλλοι (και γιατί) και βλέπουμε και οι ίδιοι τον εαυτό μας από μία διαφορετική οπτική. Έτσι, λαμβάνοντας και δίνοντας υποστήριξη αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις συναισθηματικές μας δυσκολίες και πετυχαίνουμε προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία. 

Group Coaching

Όταν συνδεόμαστε με άλλους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε παρόμοιες αξίες, αντιλήψεις και στόχους, συμβαίνουν πάντα καταπληκτικά πράγματα. Η μάθηση και η γνώση αντλούνται από την συλλογική σοφία της ομάδας και έτσι τα οφέλη πολλαπλασιάζονται. Στο κέντρο μας έχουμε δημιουργήσει ομαδικά προγράμματα coaching για γονείς, επιχειρηματίες, προσωπικό επιχειρήσεων αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να ερευνήσουν θέματα προσωπικής ανάπτυξης όπως η αναβλητικότητα, η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση. Στο group coaching οι ενδιαφερόμενοι μοιράζονται σε ομάδες σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους τους. Οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ακούν και ακούγονται, εμπνέονται και παίρνουν ιδέες από τον τρόπο αντίληψης και δράσης που κάποιος άλλος φέρνει στην ομάδα. Συγχρόνως δουλεύουν πάνω στους φόβους τους, τις σκέψεις που τους περιορίζουν, τις αξίες τους ενώ μαθαίνουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, στους άλλους και τέλος, στην ίδια τη ζωή. 

Συμβουλευτική ζεύγους

Τα σημερινά ζευγάρια οφείλουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα μείνει η σχέση τους ζωντανή μέσα στο χρόνο, εφόσον πλέον δεν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι, κοινωνικές συμβάσεις ή θρησκευτικοί θεσμοί που θα τους κρατήσουν -αναγκαστικά- μαζί. Βασικό στοιχείο αποτελεί η επιθυμία και των δύο συντρόφων να είναι μαζί και πάνω σε αυτή τη βάση χτίζεται η σχέση. Η μορφή της σχέσης μπορεί να μεταβάλλεται μέσα στο χρόνο και διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Στη συμβουλευτική ζεύγους δίνονται στο ζευγάρι τα εφόδια για να χτίσουν, να καλλιεργήσουν και να φροντίσουν τη σχέση τους ώστε να την ζουν με χαρά και όχι ως κάτι που τους εγκλωβίζει, τους περιορίζει και τους δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα. Ο θεραπευτής εξασφαλίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι δύο σύντροφοι ακούν και ακούγονται, γίνονται κατανοητοί και ο ένας αποδέχεται τον άλλον. Πολλές φορές εκφράζονται συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμοί που δεν είναι εύκολο να διατυπωθούν χωρίς την παρουσία του θεραπευτή ο οποίος λειτουργεί ως καταλύτης και μεσολαβητής. Είναι εκεί για να σκιαγραφήσει με αντικειμενικό τρόπο τα προβλήματα και τις δυσκολίες ώστε το ζευγάρι να μπορέσει να δει το πραγματικό τους μέγεθος. Συγχρόνως δίνει στο ζευγάρι τα ερεθίσματα μέσα από τα οποία θα γεννηθεί η επιθυμία για αλλαγή. 

Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους

Το άγχος είναι κομμάτι της ζωής μας. Προκαλείται από διάφορες καταστάσεις καθώς και από το πώς τις αντιλαμβανόμαστε και τις διαχειριζόμαστε. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα του άγχους πιο συχνά και μεγαλύτερη ένταση από τους υπόλοιπους και αυτό αρχίζει και επηρεάζει την καθημερινότητά τους, ένδειξη ότι χρειάζονται βοήθεια. Ορισμένοι προσπαθούν να το αγνοήσουν, άλλοι να το αντιμετωπίσουν με τρόπους που δεν έχουν αποτέλεσμα. Όλοι διαπιστώνουν ότι το αίσθημα του άγχους επιστρέφει, ίσως και με μεγαλύτερη ένταση. 

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος θεραπείας από το άγχος χωρίς την χρήση φαρμάκων που απλά «κουκουλώνουν» το πρόβλημα χωρίς να το λύνουν. Οι θεραπευτές του κέντρου μας θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να νιώσετε τις πιέσεις που σας επιβάλλονται. Από που προέρχονται πώς σας απειλούν και πώς επηρεάζουν το σώμα, τις σκέψεις και την συμπεριφορά σας. Μαζί θα βρείτε αποτελεσματικούς τρόπους να τις αντιμετωπίσετε και να μπορέσετε να ζήσετε μια υγιή και ποιοτική ζωή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις μας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα